Dating tips

Een beller is sneller
Bel met je date voordat jullie elkaar in het echt ontmoeten. Op deze manier merk je al snel of je de ‘klik’ hebt die je zoekt.

Houd het neutraal
Spreek met je eerste date af op een neutrale locatie, zoals een leuk cafeetje of een informeel restaurant. Zo houd je het spannend en mocht het even stil vallen, dan is er altijd wel iets in je omgeving om over te beginnen…

Telefoon van tafel
Het instagrammen van je eten tijdens je eerste date is not done. Misschien leuk voor je volgers, maar je date zal het hoogstwaarschijnlijk als desinteresse opvatten. Hoewel, harde regels bestaan niet wat betreft daten. Dus voelt het als een leuke zet, doe het dan gewoon toch.

De wereld draait niet om jou
Praat niet teveel over jezelf. Dit is vermoeiend voor je date en laat jou ongeïnteresseerd overkomen. Praat over het ‘nu.’ Dit klinkt misschien zweverig, maar praten over verleden en toekomst maakt het gesprek zwaar. Op je eerste dates wil je liever gezellige en vrolijke gesprekken voeren, toch?

Het is zoals het is
En als laatste, maar eigenlijk wel het allerbelangrijkste, wees jezelf

Als je al een tijdje single bent dan hoor je vaak dat je er vaker uit moet gaan om andere singles te ontmoeten. Dat is gedeeltelijk waar maar niet helemaal. Je hoeft niet elk weekend te gaan stappen om een leuke single tegen het lijf te lopen. Het kan ook anders.

Werk

Alhoewel de meeste bedrijven relaties op het werk verbieden komt het toch vaak voor dat mensen elkaar ontmoeten op het werk en een relatie krijgen. Het kan een lastige situatie zijn als het niet goed gaat maar dat is nu eenmaal het risico. Doordat er vaak mensen komen en gaan bij een bedrijf is het een makkelijke manier om met nieuwe mensen in contact te komen.

Hobby’s

Een hobby kan een leuke en gezellige manier zijn om nieuwe mensen te ontmoeten. Als je iemand ontmoet die dezelfde hobby heeft als jij is er al meteen een connectie. Dit maakt het makkelijker om een gesprek aan te knopen en contact te leggen met anderen. Voorbeelden zijn fitness groepslessen, kooklessen, taalcursussen en ga zo maar door.

Vrienden

Je vriendengroep kan andere singles aan je voordragen om te leren kennen. Op verjaardagen en feestjes kun je vrienden van vrienden ontmoeten die ook single zijn. Dit is een makkelijke manier om met andere singles in contact te komen. Je hoeft niet direct nieuwe manieren zoeken om compleet nieuwe mensen te ontmoeten. Als je zelf niet snel contact maakt met andere mensen is dit een veilige manier om je kennissenkring uit te breiden.